Direktlänk till inlägg 25 november 2009

Grisuppfödning - ännu en skandal!

Av Alpackaprinsarnas blogg - 25 november 2009 10:07

Ja skandaler är det gott om!

Grisuppfödarna har ju varit i rampljuset flera gånger tidigare. Nu har Djurrättsalliansen varit ute och smygfilmat vedervärdiga missförhållanden hos grisfarmare. Grisar som är skadade, döende och som äter på varandra. Smuts och dynga och inget strö så långt ögat ser. Trångt och totalt undermåligt i övrigt.


Den fete jordbruksministern satt där i morgonnyheterna och upprepade som en annan ramsa: "Det är DJURÄGARNA som har ansvar för sina djur..."   Ja men", sa programledarna och representanten för Djurrättsalliansen, "när det inte fungerar som det helt tydligt inte gör nu, då måste väl någon annan ta ansvaret?"


Då hänvisade Eskil till länsstyrelserna, som redan när kommunernas ansvar för djurskyddet togs bort vid nyåret 2009 klagade över att de inte hade resurser för att göra något.


Man blir så trött, så trött! HUR kan människor hålla intelligenta djur på detta sätt och dessutom FÖRSVARA det? Återstår för oss konsumenter att ställa krav på det kött vi köper, om vi nu absolut skall äta kött? Vi har stor makt! Om alla BOJKOTTAR griskött som man inte vet var det kommer ifrån, blir det nog snabbare förändringar, än om myndigheterna ska mala på i sin tröga kvarn och fortsätta att skylla på varandra...


Vad gör DU?

  

 
 
Aramis

Aramis

25 november 2009 10:24

Jag kan bara hålla med dig, Ylle! När jag såg de fasansfulla inslagen igår knöt det sig i magen rejält. Hur ända in i h-e kan man som människa, denna högt stående varelse (och även kallad intelligent), hålla djur på på detta förskräckliga vis? Hur kan man? Och sedan bara sticka huvudet i sanden och ta timeout... Jag skäms för att vara människa!!! Jag är en, tycker jag själv, rätt så medveten konsument och köper i de allra flesta fall kravodlat och ekogoliskt, jag är oerhört noggrann med att inte stoppa i mig en massa E:n och tänker även mycket på var köttet kommer ifrån som jag köper. Kyckling äter jag till exempel inte längre (om det inte är Bosarps). Ägg enbart från höns som går utomhus. Och kött ska nog enbart i framtiden konsumeras ute hos gårdar som gjort ett aktivt val att enbart föda upp kor och gris som får leva ett "humant" liv. För övrigt har jag funderat på att börja äta mer vilt... Jag kan prata om detta ämne i evighet Amen eftersom jag är oerhört intresserad av maten vi stoppar i oss och hur den blir till! Kör hårt Ylle!!!

http://aramise.bloggagratis.se

 
Kommandoran

Kommandoran

25 november 2009 12:40

Man kan nu konstatera att det är grisägarna som är de riktiga svinen, må de förbannas med grisinfluensan i kvadrat!

http://kommandoran.bloggplatsen.se

 
Stina

Stina

25 november 2009 13:31

Satt på jobbet igår och såg bilderna på nyheterna, blev otroligt illa till mods =(
Vad gör man ??
Leta upp nån bonde och köpa griskött direkt från nån gård där man vet hur grisarna har det ?

http://billiejean.bloggagratis.se

 
Karin A

Karin A

25 november 2009 18:43

Jag kan rekommendera www.roslagskott.se och www.skebokott.se. I övrigt äter vi nästan bara vilt och förhoppningsvis i framtiden en och annan hjort uppfödd i hjorthägnet som gränsar till vårat nya hus.

http://www.fiel.blogg.se

 
M

M

25 november 2009 19:02

Ja, det är helt fruktansvärt hur man kan behandla djur så illa. Jag har varit vegetarian i 10 år , av etiska skäl. Jag vägrar att stödja köttindustrin.

http://mailenation.bloggplatsen.se

 
Emily

Emily

25 november 2009 22:01

Jag är vegetarian av den enkla anledningen. Ingen vill ta ansvar för dessa djur som hanteras på ett löpande band med destination död och konsumption. Hur de kommer till tallriken verkar spela mindre roll, bara köttet är billigt...

Har fått sambon och många av hans vänner att tänka till om KRAVmärkt, både kött och annat. Folk VET inte vad de köper. Jag har inget emot att folk äter kött om de VET hur djuren haft det, slaktats osv och ändå står för att äta det. Jag respekterar att man äter kött, men INTE att folk inget vet om ursprung eller hantering.

Vad gäller ägg så tycker jag att en coopaffär sade det bäst "vi har slutat sälja burägg, sätt dig i kundvagnen så förstår du varför".

http://gandalf.zoomin.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

25 november 2009 22:16

En egen liten Grisekno skulle man ha, men den kunde man förstås inte äta upp. Jag gillar grisar skarpt, i levande form. Griskultingar är som små pigga hundvalpar; nyfikna och med stor humor.

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

 
Elin

Elin

25 november 2009 22:31

Ja det är ju så att ingen vill ta ansvar för det som är jobbigt..
Men sen vill alla ha äran när något är bra. :/

Tycker så fasansfullt synd om dessa grisar och förstår inte hur människor är funtade.

http://karisma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

PiLi

25 november 2009 23:40

Vågar inte tala om vad JAG skulle vilja göra med herr Hultström... som bor 200 m ifrån mig.. Undrar vad HAN har för planer... efter time-outen...??!
Finn gott om "bredkäftade grodor" och dubbelmoral.. vilka styr och ställer med tjusiga fasader... som vanligt!!!

 
Aramis

Aramis

26 november 2009 10:44

Vore kul med lite respons på kommentarerna Ylle :o)

http://aramise.bloggagratis.se

 
EXZENTRICS MARIE

EXZENTRICS MARIE

26 november 2009 14:21

Minst sagt hemskt hur en del behandlar sina djur och då menar jag inte bara grisarna.

Gnälliga jag tycker det är suveränt med ordentligt märkning på förpackningarna i affären. Frågan är ju bara om man verkligen vågar lita på att allt som står där är sant? (Tänk ICA-köttfärs)

http://welcome.to/stuteri.exzentric

 
Viveca

Viveca

26 november 2009 23:20

Det är oerhört smärtsamt att se hur oskyldiga djur vansköts och plågas. Mina föräldrar är vegetarianer båda av den anledningen. Jag själv äter kött sedan jag var liten och upptäckte att det var gott hemma hos mormor. Jag kunde dock vara bättre på att köpa kravprodukter. Köper alltid kravmärkta ägg dock. Jag lagar dock en del vegetarisk mat och får ibland för mig att bli vegetarian helt igen. Gäller dock att få med sig resten av familjen också. Skäms för människosläktet!

http://perasperaadastra.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

27 november 2009 06:08

Förlåt mig Aramis! Har varit litet medtagen senaste dagarna och varken gjort inlägg eller kommenterat kommentarerna. Men nu kommer det:
Jag tycker att Din kommentar täcker allt det som vi alla borde tänka på: köpa KRAV-märkt, bara från gårdar som sköter djuren väl och där man som konsument är välkommen att hälsa på! Bosarpskycklingar blir det! Jag skulle helst vilja vara vegetarian, men har inte riktigt tagit steget dit än, gillar kött för mycket... Men när man ser såna bilder som från vidriga grisstallar, eller hemska slakttransporter, eller hur djur skållas levande, då är steget inte långt må jag säga...

Stina, exakt så bör man göra!
Karin A, vilken tur vi har som har de ställena hyfsat nära!
M, bra gjort!
Emily, strongt! Och vilken bra kommentar av Coop!
Ann-Britt, det är nog svårt!
Elin, människan är ett girigt och ondskefullt djur!
Pili, har Du inga ruttna tomater i trädgården? *fniss*
Marie, håller med Dig helt och fullt!
Viveca, vi måste helt enkelt bli mer medvetna! (se Aramis kommentar!)

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Mita

Mita

27 november 2009 16:12

Vi äter INTE griskött.........

http://rocotopeppers.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Alpackaprinsarnas blogg - 6 januari 2012 09:10

Det började kännas väldigt inaktuellt att kalla sig "ponnyflickornas blogg", så nu har vi bytt adress till http://Alpackaprinsarnasblogg.bloggplatsen.se   Nytt år och nya tag, välkomna till nya bloggadressen! ...

Av Alpackaprinsarnas blogg - 4 januari 2012 17:41

I stormen Elin ramlade en björk ner över vår elledning. Turligt nog blev vi inte utan ström, men ledningen hängde nära marken och elstolpen lutade betänkligt, staget hade dragits upp ur marken.       Jag felanmälde på em och nästa morgon sto...

Av Alpackaprinsarnas blogg - 2 januari 2012 15:48


När helgångesten släppt är det lättare att andas, inte minst med de ljusare tiderna i sikte... Theo önskar My Gott Nytt!    ...

Av Alpackaprinsarnas blogg - 1 januari 2012 12:29

Det blev inget gott slut igår. Några galningar i närheten smällde av ett hundratals bomber före och efter midnatt... Det var en klar och kall natt och därför hördes alla ljud otroligt väl. Jag vakade stundtals nere hos alpackaprinsarna, men som tur v...

Av Alpackaprinsarnas blogg - 31 december 2011 16:18

Så mycket snurrar runt i huvudet på mig, nuförtiden när allt egentligen har lugnat ner sig så till den grad. Kanske är det just då man får tiden att tänka?  När det gamla året lider mot sitt slut kan man ju alltid hoppas på det nya, även om Mayafol...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards